May

4- A Sınıfı ve 4-B Sınıfı öğrencilerini çok mutlu eden etkinlik vesilesiyle güne mutlu başlanarak sağlıklı beslenme üzerinde duruldu. Faaliyeti gerçekleştiren Saygıdeğer öğretmenlerimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

May

1/C  Sınıfı Öğretmenimiz Arzu BİLGİN ve öğrencileri Matematik dersi '' Paralarımız '' konusunu yaparak yaşayarak market ortamında gerçekleştirdi. Alışverişlerinde parayı kullandıran Değerli Arzu BİLGİN  konuyu günlük hayatla ilişkilendirerek öğrenmelerinin pekiştirilmesini sağladı.Yapılan etkinlik ile öğrencileri eğlenirken öğrendi.

Öğretmenimize ve öğrencilerine başarılar diliyoruz.

Nis

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen saygıdeğer öğretmenlerimize ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

1- A Sınıfı öğrencilerini çok mutlu eden etkinlik vesilesiyle güne mutlu başlanarak sağlıklı beslenme üzerinde duruldu. Faaliyeti gerçekleştiren Saygıdeğer Gülay Şimşek ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz 1-C Sınıfı öğrencileri Saygıdeğer Öğretmenleri Arzu Bilgin rehberliğinde Adana Arkeoloji Müzesini ziyaret etmiştir. Öğrencilerimiz gezi kapsamında Adana Arkeoloji Müzesindeki binlerce yıllık medeniyetlere ait eserleri, arkeolojik buluntuları gözlemleyerek kültürel bir deneyim yaşamıştır.

Nis

3/B sınıfı, Saygıdeğer Filiz Demir Öğretmenimizin önderliğinde kurduğu sınıf manavı ile paralarımız ve kesirlerimiz konusunu yaparak yaşayarak öğrendiler. İdarecilerimiz ve öğretmenlerimizin de katıldığı etkinlik öğrencilerimizin keyifle öğrenmesini sağladı.

Mrt

Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?
En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi,
-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya-
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.
Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde -gösterdiği vahşetle- "bu: bir Avrupalı! "
Dedirir -yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi!

Mrt

OKULUMUZDA 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI. SAYIN OKUL MÜDÜRÜMÜZ SABAHATTİN YILMAZ GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE BİNAEN PASTA TAKDİM EDEREK "TÜM ÇALIŞAN PERSONELİMİZE HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU BİR GELECEK DİLİYORUM" DEDİ

Mrt

OKULUMUZDA DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı bilinçlendirmek için "Afete Hazırlık" farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, 07 Mart 2024 Perşembe günü saat 13:20'de “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” başarılı bir şekilde yapılmıştır. Tatbikat aşamasında öğrencilerimiz ilk siren sesiyle birlikte çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

BİR TEDBİR BİN HAYAT KURTARIR...

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Şbt

Salbaş Şehit Yasin Eroğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine Adana Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Trafik ve Çevre Eğitimi verilmiştir. Adana Bölge Trafik Denetleme Şube ekibine teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini kelimelerimizle buluşturması, dili etkili kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini hedefleyen Dilimizin Zenginlikleri Projesinde öğrencilerimize yönelik Dede Korkut Hikayelerinden hareketle Hikâye Yazma Yarışması düzenlenmiştir. Birinci olan öğrencilerimize ödülleri Sayın Okul Müdürü Sabahattin Yılmaz tarafından takdim edilmiştir.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Kanaat Döneminde yapılan etkinliklerde birinci seçilen öğrencilerimize ödülleri Okul Müdürü Sabahattin YILMAZ  tarafından verildi. Öğrenciler karnelerini öğretmenlerden alarak yarıyıl  tatiline girdiler. Özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.