Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü  okulumuzda 24 Kasım Cuma günü kutlama programı yapıldı.Sınıf Öğretmeni Serpil CANERDEM'e ,programı hazırlayan ve sunan görev alan almayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.Bu anlamlı günde gösteri düzenleyen Okulumuz Öğretmenlerine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

Okulumuza Müdür Yardımcısı olarak atanan Ayşe ARIKOĞLU,Okulumuzdaki görevine 13 Kasım 2023 tarihinde başladı.

Kas

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü Salbaş İşletme Şefliği ve okulumuz işbirliği ile 11 Kasım Cumartesi günü  Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes sloganıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü Salbaş İşletme Şefliğine teşekkür ediyoruz.

Kas

Bugün 10 Kasım. O'nsuz geçen 85 YIL! Bu bizim en büyük yasımız. İçinde her zaman gururla yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atataürk'ün 85. ölüm yıl dönümünde yine bir yanımız hüzünle ve tarifsiz bir özlemle doluyor. Ancak her 10 Kasım'da milletçe tuttuğumuz yasa rağmen O'nu daha iyi anlamamız gerektiğini de hatırlıyoruz. Bizler O'nun evlatları olarak kurduğu Türkiye Cumhuriyet'ine sahip çıkacağımıza, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven yurttaşlar olacağımıza söz veriyoruz!

Bugün okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü anma programı vesilesi ile günümüzü daha da anlamlı kılacak harika bir tören hazırlayan 3/A sınıfı öğretmeni Semra ÇOBAN'a ve görevli tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Bizlere canları pahasına bu yurdu emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

Ruhları şad olsun!

Ekm

Bu yıl 29 Ekim 2023. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sarsılmaz inancı ile düşmanlardan kurtardıkları ülkemizi Cumhuriyet ile yeniden ayağa kaldırıp bizlere emanet ettikleri gün. Bizler de cumhuriyetin bizlere vermiş olduğu güvenle okulumuzda 100. yıla yakışır güzel bir kutlama programı gerçekleştirdik. Atatürk'ün ülkemizin geleceğini emanet ettiği çocuklarımız büyük bir özveri ile hazırlandılar. Törende hepsi parladılar. Bu coşku dolu programı bizlerle buluşturan başta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı görevli öğretmenleri Semra ÇOBAN ve Gülay OK öğretmenlerimize, onlarla birlikte emek veren bütün okul öğretmenleri ve personelimize ve okul müdürümüz Sabahattin YILMAZ'a emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. NİCE 100 YILLARA!

Ekm

Çukurova Belediyesi'nin hazırlamış olduğu "Sıfır Atık Eğitimi"ni alan 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz küresel ısınma, iklim değişikliği, sıfır atık ve geri dönüşüm, atık türleri ve atıkların çevremize zararları hakkında bilgilendiler. Daha temiz bir dünyada yaşayabilmek ve daha bilinçli vatandaşlar olmak için farkındalık oluşturan güzel bir eğitim aldılar. Eğitimleri veren Kezban TAPANYİĞİT ve Burcu TEKİN GEBEN'e Salbaş İlkokulu olarak çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

3/B sınıfı, Hayat Bilgisi dersinde işledikleri "Okulumuzda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma" konusu kapsamında "PAYLAŞMAK GÜZELDİR" isimli bir kampanya başlattılar ve kardeş sınıf ilan ettikleri 2/B ve 1/C sınıflarındaki öğrenci kardeşlerine çeşitli hediyeler verdiler. Böylece küçük sınıflarda da yardımlaşma ve dayanışma konusunda farkındalık oluşmasını sağladılar. 3/B sınıf öğretmeni Filiz DEMİR öğretmenimize ve öğrencilerimize teşşekkür ederiz.

Ekm

ADANA OKUYOR Projesi ile artık her gün 1 ders saati kitap okuyacağız. Miniklerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz her gün okuyor.

Eyl

Salbaş İlkokulunda öğrencilerimiz her sabah kültür fizik hareketleri ve eğlenceli şarkılar eşliğinde güne enerjik ve dinç başlıyorlar.

Atatürk'ün de dediği gibi "Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur."

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı 4/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla kutlandı. 4/A sınıf öğretmenimiz Serpil CANERDEM'e ve sevgili öğrencilerine hazırladıkları program için teşekkür ederiz. Bütün öğrencilerimize de sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili okulumuz bahçesinde yapılan törenle çaldı. Mini mini birlerimiz ilk defa okula başlamanın heyecanı ile; öğrencilerimiz arkadaşlarını ve öğretmenlerini yaz tatili boyunca görememenin vermiş olduğu özlem ile sıralarına girip ilk ders heyecanını yaşadılar. Okul Müdürümüz Sabahattin YILMAZ yaptığı konuşmasında bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlık ve başarı dolu bir yıl dileyerek, deprem ve pandemi gibi felaketlerden uzak umut dolu yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde hepimize iyi dileklerini iletti. Teşekkür ediyoruz.

Eyl

Okul bahçemiz Çukurova Belediyesi temizlik ekipleri tarafından yıkandı.Çukurova Belediyesine teşekkür ediyoruz.

Ağu

Okulumuz Müdür Yardımcısı / Sınıf Öğretmeni iken Antalya İli Korkuteli İlçesi İmecik İlkokulu'na Sınıf Öğretmeni  olarak atanan Serap TARİ, Okulumuzdaki görevinden 15/08/2023 tarihinde ayrılmıştır. Kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Ağu

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni iken Adana Seyhan Veysel Karani İlkokulu'na Okul Öncesi Öğretmeni  olarak atanan Alev Ayşe GÜNAÇGIN, okulumuzdaki görevinden 28/07/2023 tarihinde ayrılmıştır.Kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Tem

Okulumuza Okul Öncesi Öğretmeni olarak atanan Hasan COŞKUN 26 Temmuz 2023 tarihinde görevine başladı.Kendisine hoş geldin diyor başarılar diliyoruz.